ACUM! SCANDAL în ședința de Guvern! Simona Bucura Oprescu MĂREȘTE pensiile! PNL SE OPUNE

Autor: Ioana Constantin
Publicat la: 09/11/2023

Scandal uriaș în aceste momente la Palatul Victoria. Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu a finalizat noua lege a pensiilor care va mări veniturile pensionarilor în două etape anul viitor. Va fi o mărire de 13,8% la 1 ianuarie și a altă mărire în luna septembrie. Cei de la PNL prin ministrul Finanțelor, Marcel Boloș se opun și nu vor mărirea pensiilor susținând că nu sunt bani la buget. Ministrul Muncii susține că sunt bani pentru aceste majorări și că "pe români nu îi interesează lucrurile astea, pe români îi interesează ca în 2024 să aibă pensii mai bune pe care le merită din plin. Banii vin din bugetul României. În 2024 este important să venim cu pensii corecte în baza noii legi, pentru români."

VIDEO AICI

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu a fost extrem de tranșantă la guvern susținând că pensiile trebuie mărite,  în timp ce Marcel Boloș era închis în birou și refuza să-și dea avizul pe Legea Pensiilor.

Premierul Marcel Ciolacu a pierdut avionul spre Malaga din cauza scandalului din ședința de guvern.

Ministrul Finanțelor spunea că nu a identificat banii pentru noua lege a pensiilor și că această lege afectează deficitul bugetar  care nu poate fi unul mai mare decât cel asumat de guvern, pentru că, în caz contrat, România ar pierde accesul la fondurile europene. 

Marcel Boloș i-a spus premierului că preferă să plece din funcție pentru că în 2025 nu vor mai fi bani de pensii.

Ultimele articole din categoria Dezvăluiri