Ambasadorul Chinei, la Mioveni

Autor: Costin Popescu
Publicat la: 24/11/2022

În aceste momente, Ambasadorul Chinei în România, Excelența Sa Han Chunlin este la Mioveni. Acesta a fost primit de primarul Ion Georgescu l, dar și de întreaga conducere a primăriei, oameni de afaceri, șefi de instituții și deconcentrate etc. 

Ambasadorul a discutat cu primarul Ion Georgescu despre proiectele pe care le vor desfăşura la Mioveni și chiar despre faptul că vor face o fabrică în oraș. Întâlnirea a avut loc la Primăria Mioveni, după care va urma o vizită de lucru la fabricile din oraș, la spital și alte obiective. 

"La Mioveni mă simt ca acasă și vă mulțumesc pentru asta. Relația dintre România și China a fost una strânsă. Ne bazăm pe sprijinul reciproc, țările noastre au colaborări pe multe domenii. China are multe investiții în România. (...) Orașul Mioveni este primul oraș pe care l-am vizitat și pentru mine este o onoare. (...) În copilăria mea am văzut o mulțime de filme românești foarte bune. România este amintirea copilăriei mele și de aceea este o mare onoare pentru mine să fiu Ambasadorul Chinei în România. Astăzi este doar începutul pentru relațiile noastre de prietenie și îmi doresc ca prietenia noastră să reziste în continuare și sper să am cât mai multe ocazii să vin aici la Mioveni. Această prietenie sper să se concretizeze în proiecte concrete. Vreau să-i mulțumesc domnului primar pentru sprijin și pentru colaborare", a subliniat ambasadorul Han Chunlin. 

"Vreau să-i mulțumesc poporului chinez pentru materialele sanitare pe care le-am primit. Am fost printre singurele unități spitalicești care au asistat la o intervenție cu medicii chinezi. Reprezentanții Centrului Cultural Mioveni au participat la Revelionul tradițional de la Beijing ", a subliniat și primarul Ion Georgescu. 

Ultimele articole din categoria Actualitate