A avut loc vernisajul expoziţiei 'IMPRESIONIŞTII-grafică'

Autor: Costin Popescu
Publicat la: 06/11/2022

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Dumitru Bughiu, a fost prezent joi, la Muzeul Județean Argeș, la vernisajul expoziției „IMPRESIONIȘTII-grafică ”. Expoziția curatoriată de Chesauri Vasilii și Kesauri Aleksandre, prezintă publicului vizitator 38 de lucrări de grafică originale care poartă semnătura a șapte artiști reprezentativi ai curentului impresionist.

Lucrări semnate de artiști celebri, precum Paul Gauguin, Henri de Toulouse-Lautrec, Pierre Auguste Renoir, Edouard Manet, Armand Guillaumin, Alfred Sisley și Paul Cezanne, aflate în colecția Chesauri sunt prezentate, în premieră pentru România, la Pitești, grație parteneriatului dintre Muzeul Județean Argeș cu Art Expo SIA (Letonia) și Collection Kesauri (Franța)

Aceste lucrări sunt o parte foarte importantă a moștenirii artistice a acestor maeștri, prezente în colecțiile celor mai mari muzee și galerii naționale din întreaga lume, cele mai recente vernisaje fiind în muzee din Slovacia și Polonia.

 

"În ultima vreme, muzeele cunoscute din întreaga lume au început să prezinte expoziții cu grafică ale autorilor impresioniști. Așadar, prezentăm la Pitești, în premieră pentru România, această expoziție importantă cu lucrări celebre, pentru că nu sunt nici reproduceri, nici lucrări după alte opere ale artiștilor. Nu! Aceste lucrări sunt chiar cele originale, ale artiștilor respectivi. Îi invităm așadar pe toți să vadă această expoziție frumoasă, care a fost deja vernisată în mai multe muzee din lume. Este o expoziție care prezintă lucrări de grafică ale unor pictori foarte importanți care au schimbat lumea la vremea respectivă" - Vasilii Chesauri, curator expoziție.

"Este o onoare pentru mine să fiu prezent în mijlocul dumneavoastră. Felicitări Muzeului Județean Argeș care rămâne un reper cultural pe harta instituțiilor de cultură nu doar ale Consiliului Județean Argeș, ci și la nivel național. Nu aveam cum lipsi de la un astfel de eveniment care este nu doar în premieră în România, ci chiar puțin atipic dacă ne gândim la vernisajele cu care am fost obișnuiți până acum. Felicitări și celor care s-au gândit să aducă o astfel de expoziție în Pitești" - Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș.

"Ne bucurăm că avem această ocazie de a oferi publicului piteștean ocazia de a vedea lucrări originale cunoscute la nivel internațional, ale unor pictori celebri. Vrem să oferim pe simezele Muzeului Județean Argeș lucrări de grafică în special ale impresioniștilor francezi și este un început frumos, pentru că pe viitor vrem să aduce și alte expoziții de talie internațională aici, în Argeș" - Cornel Popescu, manager Muzeul Județean Argeș.

Expoziția va rămâne deschisă publicului până în data de 5 februarie 2023 în programul normal de vizitare, de luni până duminică, între orele 9:00 și 19:00. 

Ultimele articole din categoria Administrativ