Bugetul Primăriei Pitești LĂUDAT de oamenii de afaceri, de cadre universitare, de șefi de instituții și chiar și de adversari politici

Autor: Ioana Constantin
Publicat la: 25/01/2024

Așa cum v-am anunțat, marți a avut loc la Primăria Pitești o dezbatere publică privind bugetul municipiului Pitești din acest an. Primarul Cristian Gentea a prezentat proiectul de buget, a explicat unde se vor duce banii pe investiții, câte fonduri nerambursabile au fost atrase și pentru prima dată în istoria Piteștiului, bugetul pentru dezvoltare este mai mare decât cel de funcționare. Un buget mai mare cu aproape 25% decât anul trecut. 

La eveniment au fost prezenți oameni de afaceri, președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, parlamentari, conducerea Asociației Oamenilor de Afaceri Argeș, Camerei de Comerț și Industrie Argeș, IMM-urilor, liderii celor două centre universitare din Pitești, șefi de instituții și deconcentrate, lideri politici, reprezentanți ai societății civile, etc. Toți au avut numai cuvinte de laudă și au spus că este un proiect de buget lăudabil, cu investiții și proiecte îndrăznețe.

Președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă: "Este un buget mai mult decât serios. Un buget care are alocat 55% pentru dezvoltare, este un buget care înseamnă munca unei echipe. Noi, executivul ştim ce înseamnă să ai un buget de dezvoltare mai mare decât bugetul de funcţionare. Asta înseamnă că ai în spate proiecte care au finanţare europeană, finanţare guvernamentală pentru că sursele noastre nu ne permit să avem investiţii atât de mari pe cât ne-am propune. Eu nu vă spun decât un singur lucru, pentru a critica acest buget trebuie să discutăm prin comparaţie cu alte bugete şi eu cred că este unul dintre cele mai performante bugete pe care le-a avut municipiul Piteşti. Asta înseamnă că s-a construit cărămidă cu cărămidă, în perioada 2020 şi până acum pentru a ajunge la o asemenea performanţă. Lucrul acesta mă face să fiu optimist şi vă doresc succes în implementarea lui. Piteştiul îşi schimbă faţa zi de zi, iar lucrul acesta se vede şi din ceea ce vă propuneţi să faceţi de acum înainte."

Dumitru Chirleșan, rectorul Universității Naționale de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București, CENTRUL UNIVERSITAR PITEȘTI: "Corect este a începe prin a-l felicita pe domnul primar și echipa domniei sale pentru seriozitatea cu care abordează problemele acestea locale, bugetare, pe categorii, pe lucrări până la nivelul detaliul detaliilor. Spun asta pentru că m-am zbătut și eu timp de opt ani de zile cu niște bugete care mai de care mai chinuite și știu extrem de bine ce înseamnă să îți ajungă cuțitul la os din lipsă de resurse, să nu știi de unde să mai faci rost de 50.000 de lei pentru anumite lucrări și în paralel să nu ai întotdeauna suportul unor operatori care să îți efectueze lucrările în bună credință, așa că văzând bugetul acesta ambițios pe care l-ați prezentat, eu vă doresc din tot sufletul să și reușiți să îl implementați. Este cert că Piteștiul va câștiga. (...) Orașul, într-adevăr a câștigat foarte mult în atractivitate în domeniul cultural, în domeniul sportiv, în agrement. Orașul s-a dezvoltat și e pe drumul cel bun. Vreau să vă asigur, domnule primar, dragii mei colegi, coechipieri din administrație, că noi, ca de obicei, suntem aici și suntem ai Piteștiului și ne oferim întotdeauna, fără a solicita niciun fel de recompensă, să sprijinim toate eforturile dumneavoastră "

Gheorghe Badea, om de afaceri: "Am avut o satisfacție deosebită. Am regăsit foarte multe propuneri de la întânirile cu cetățenii, cu mediul de afaceri, fapt care ne face să credem noi, toți cetățenii acestui oraș, că suntem interesați de ce se întâmplă în oraș pentru a avea o urbe plăcută. În ultimii ani s-au făcut foarte multe lucruri pozitive, orașul arată mult mai bine. Elemente majore au fost prinse în acest buget. (...) Găsesc această creștere a bugetului are în spate un volum de muncă apreciabil, un management colectiv, fapt pentru care ne face să fim încrezători în viitorul urbei noastre."

Olimpia Doru, om de afaceri: "În primul rând felicitări, nu vreau să mai reiau tot ce s-a spus aici. (...)"

Dan Ionescu, om de afaceri și reprezentant AOA: "Vă felicit și spun că Piteștiul a început să prindă viață, Piteștiul are acum viață."

Constantin Băjenaru, președintele Federației Societatea Civilă Românească și președintele Asociațiilor de proprietari și locatari Argeș: "Numai cine nu este bine intenționat nu observă că acest buget este foarte îndrăzneț și bine articulat."

Tiberiu Irimia, consilier local PNL: "Sunt foarte bucuros. Avem un buget mare și anul acesta. Sunt multe investiții de făcut, multe investiții în continuare."

Ultimele articole din categoria Administrativ