Centrul Cultural Pitești, programul evenimentelor următoare

Autor: Costin Popescu
Publicat la: 07/02/2025

Centrul Cultural Pitești organizează, în perioada 10-14 februarie 2025, evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală, care pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției, și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro), acțiuni la care publicul are acces în limita locurilor disponibile:



Prelegerea cu tema „Caracterizarea noului an chinezesc. Abordarea fiecărei zodii chinezești”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală „Călătorie în științe neconvenționale – Feng Shui”, coordonat de Sorin Dinu, specialist în Feng Shui, eveniment care va avea loc luni, 10 februarie, de la ora 13.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.


Cenaclul „Armonii Argeșene”, coordonat de președintele Ligii Scriitorilor Români, Filiala Argeș, scriitorul dr. Adrian Mitroi, luni, 10 februarie, de la ora 14.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

“Sunteți invitați să prezentați în fața publicului cele mai noi creații ale dumneavoastră. Vă așteptăm cu drag!” este mesajul președintelui L.S.R. Argeș, Adrian Mitroi, atât către membrii cenaclului, cât și pentru alți pasionați de literatură.


Spectacolul de muzică pop intitulat „Trăim să ne îndeplinim visurile”, în cadrul proiectului cultural „Musicando con Adina Sima”, coordonat de profesoara de canto, mezzosoprana Adina Sima, luni, 10 februarie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții. Evenimentul va fi susținut de copii și tineri care urmează cursul de canto sub îndrumarea prof. Adina Sima.


Dialogul cu tema „Artă fără limite”, în cadrul proiectului cultural „Povești pictate”, coordonat de Mihaela Viorela Martin, artist plastic și promotor cultural, avându-i invitați pe artiștii plastici Emil Ciubotaru din Buzău și Mihai Ionescu din Alexandria, eveniment care va avea loc marți, 11 februarie, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

“Emil Ciubotaru, artist plastic din Buzău, s-a născut la data de 16 mai 1967. Este de profesie economist, dar are chemarea picturii din copilărie. A urmat cursurile Școlii Populare de Arte din Buzău timp de trei ani. Este absolvent al Academiei de Studii Economice din București, specializarea Finanțe, bănci, burse de valori. A participat la numeroase expoziții în țară și în străinătate, printre care: 2001 – Valencia, Spania; 2007 – Atlanta, Statele Unite ale Americii; 2011 - la Palatul Parlamentului.

Mihai Ionescu, artist plastic din Alexandria, s-a născut la data de 26 aprilie 1976 și a studiat pictura la Universitatea Națională de Arte București. A participat la expoziții personale și de grup, o mare parte organizate la Palatul Parlamentului. În 2014 a produs și a prezentat emisiunea tv. , care a avut drept scop promovarea artiștilor români contemporani. Este fondatorul primei galerii din lume deschisă nonstop . Mihai Ionescu este cel care a pus bazele celui mai mare site din România dedicat tablourilor”, informează Mihaela Viorela Martin.


Prezentare de carte, în cadrul proiectului cultural și de autocunoaștere „Arta Devenirii”, coordonat de scriitoarea Silvia Grigore, avându-i invitați pe Lidia Zadeh, poetă și artist plastic, Gelu Ungureanu, poet și colecționar, și pe editorul Valentin Ajder, eveniment care va avea loc marți, 11 februarie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții. 

“Vom prezenta cele mai noi apariții editoriale ale autorilor Lidia Zadeh, poetă și pictoriță, și Gelu Ungureanu, poet și colecționar. Nu vor veni singuri, ci însoțiți de domnul Valentin Ajder, directorul editurii . Sunt convinsă că, având alături asemenea personalități, veți fi încântați de dezbaterea interactivă, iar de momentele recitative, cu atât mai mult. Vă așteptăm cu drag!”, spune Silvia Grigore.


Prelegerea cu tema „Omagiu lui Eminescu. 175 de ani de la naștere”,    în cadrul proiectului cultural-educativ „Teme Culturale în Emoții Raționale”, susținut de scriitorul, eminescologul, profesorul de limba și literatura română Lucian Costache, miercuri, 12 februarie, de la ora 11.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

„Ne vom referi la ediția bibliofilă a poemului , în varianta publicată în 25 iulie 1883, în  hebdomadarul din Brăila. Ediția este îngrijită de Alexandra Costache-Babcinschi și Lucian Costache și conține un studiu critic al acestora, referitor la această publicare. Volumul a apărut pe 15 ianuarie 2025 la Editura din București și a fost lansat la Biblioteca Metropolitană, cu referințele eminescologului Nicolae Georgescu și ale altor cercetători și traducători ai operei eminesciene”, precizează Lucian Costache.


Dialogul cu tema „Creația și Unitatea Lumii Reflectate în Filosofie, Teologie și Știință”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Cultură și Credință în Societatea Contemporană”, coordonat de dr. Marius Andreescu, cercetător științific la Institutul de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu”,  al Academiei Române, avându-l invitat pe preotul prof. univ. dr. Ion Popescu, eveniment care se va desfășura miercuri, 12 februarie, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

„Creaționismul este credința, prezentă la toate popoarele lumii în diferite modalități, potrivit căreia Universul și toate formele de viață au fost create de Dumnezeu. Creaționiștii biblici acceptă relatarea din potrivit căreia Dumnezeu creează totul în șase zile, pe când adepții creaționismului științific cred că un creator a făcut tot ce există, aceștia putând însă să respingă teza creației în șase zile ca fiind relatarea istorică a procesului. Creaționismul, într-o formă sau alta, este un concept comun tuturor religiilor vechi. De asemenea, el apare și în majoritatea religiilor noi, în filosofie și chiar în științele moderne. Cu toate acestea, deosebirile asupra perspectivei creaționiste sunt foarte mari. Creația lumii de către Dumnezeu este un adevăr revelat și mărturisit de dreapta credință ortodoxă. Filosofii de bună-credință și oamenii de știință onești susțin acest adevăr. Unitatea în diversitate și armonia lumii sunt caracteristici fundamentale ale existenței create și pot fi înțelese în toată profunzimea lor numai prin dreapta credință. Filosofia și știința, la măsurile cunoașterii raționale umane, exprimă și aduc dovezi în acest sens. În dialogul nostru vom analiza și vom dezvolta tema creației și a unității lumii”, spune Marius Andreescu. 


Vernisajul expoziției de pictură „Magia Culorilor”, realizată de copiii care urmează cursul de pictură pentru copii și părinți, sub îndrumarea profesoarei de arte plastice Ruxandra Maria Ciobanu, la Centrul Cultural Pitești, eveniment care va avea loc miercuri, 12 februarie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.


Spectacolul de folk „Dragostea-i destin străvechi”, ediția a V-a, susținut de Grupul Folk „P620”, format din copii și tineri care urmează cursul de chitară sub îndrumarea instrumentistului Andrei Bulf la Centrul Cultural Pitești, eveniment care se va desfășura joi, 13 februarie, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova  de la Casa Cărții.

„Vă invit la un eveniment care stă sub semnul dragostei, dar și al aniversării a 15 ani de la înființarea Grupului Folk al Centrului Cultural Pitești, grup din care fac parte din copilărie, și pe care am onoarea să-l coordonez după plecarea în eternitate a regretatului nostru profesor Tiberiu Hărăguș. Este și un omagiu pe care i-l aducem anual mentorului nostru”, spune Andrei Bulf.


Lectură publică, în cadrul proiectului cultural “Confluențe literare”, coordonat de scriitoarea și profesoara Allora Albulescu, eveniment care va avea loc joi, 13 februarie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

„La Centrul Cultural Pitești va avea loc o nouă întâlnire a membrilor Asociației Creatorilor de Ficțiune, sub genericul <Îmbrăcați-vă cu dragostea!>. Evenimentul se va desfășura sub egida Fundației literare ”, informează Allora Albulescu.


Recitalul muzical „Eternul feminin ilustrat în cultura pop-rock”, susținut de Trupa TANDRES, formată din muzicianul Andrei Tase și medicul cardiolog Adrian Tase, eveniment care se va desfășura vineri, 14 februarie, de la ora 12.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Ultimele articole din categoria Administrativ