A debutat prima ediție a Festivalului Internațional de Teatru 'Liviu Ciulei'

Autor: Cristina Stanciu
Publicat la: 07/11/2022

Sâmbătă, 5 noiembrie, a debutat prima ediție a Festivalului Internațional de Teatru “Liviu Ciulei”.

Ediția a început cu piesa ”Revizorul” de Nikolai Gogol, piesă pusă în scenă de artiștii de la Teatrul Național Satiricus “Ion Luca Caragiale” din Chișinău, sub coordonarea regizorului Sandu Grecu, cel care va regiza și "Chiriță" la Teatrul Al. Davila.


Printre spectatori s-au numărat și vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Dumitru Bughiu.

"Mă bucur să fiu în mijlocul dumneavoastră! Încet, dar sigur, lucrurile încep să se vadă în bine la Teatrul Davila. Ne place sau nu să recunoaștem, am avut o perioadă de un ușor anonimat, dar acum constatăm cu plăcere că actuala conducere a înțeles pe de o parte dorințele noastre și, pe de altă parte, nevoile spectatorilor, ale dumneavoastră. 
Noi, echipa de conducere a Consiliului Județean Argeș, vă promitem că vom continua să finanțăm cultura, astfel încât activitatea Teatrului să devină mai dinamică, mai interesantă, și mai pe placul publicului. 68,3 milioane lei înseamnă bugetul pentru cultură alocat de Consiliul Județean Argeș, iar cea mai mare parte a bugetului se duce către Teatrul Al. Davila, care rămâne cea mai importantă instituție de cultură din subordinea Consiliului Județean!" - Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș


"Să știți că am și eu emoții. Aceasta este a treia premieră a "Teatrului Davila", după cele de la secțiile pentru Copii și Revistă. Cu Dacii și Românii.ro. am avut patru spectacole la teatrul de Revistă, toate cu sălile pline și mă bucur că și astăzi avem sala plină.
Pentru cei care se întreabă ce s-a întâmplat cu Festivalul Teatrului de studio, acesta va avea următoarea ediție în mai 2023. În perioada 2-7 mai anul viitor se vor juca piesele de teatru, vom avea o altă abordare, inclusiv cu piese stradale, nu numai în sala Studio. Și, ca să mai vin cu o veste, vom avea și o săptămână a Teatrului de Revistă, în care actorii de la "Constantin Tănase" din București, de la Teatrele din Deva și Ploiești vor veni să joace la noi, iar noi vom juca pe scenele lor" - Dan Tudor, manager Teatrul "Al. Davila" Pitești.

Organizatorii și-au propus ca Festivalul Internațional de Teatru „Liviu Ciulei” să fie dedicat oamenilor din Pitești, dar și celor din județ.

În acest sens, în luna noiembrie, se vor efectua deplasări în 7 importante localități ale județului: Curtea de Argeș, Mioveni, Topoloveni, Ștefănești, Câmpulung, Costești și Bascov.

Tema primei ediții este COMICUL NECESAR.

Ultimele articole din categoria Administrativ