Duminică, zi de sărbătoare în comuna Bogaţi! Va fi sfinţită biserica de la Glâmbocel

Autor: Costin Popescu
Publicat la: 08/11/2022

Duminică va fi o zi de sărbătoare în comuna argeşeană Bogaţi. Atunci va avea loc slujba de sfinţire a Bisericii din Glâmbocel, după cum transmite primarul Ion Gârleanu. Acesta îi invită la eveniment pe toţi locuitorii comunei, fiind puse la dispoziţie şi microbuze cu care aceştia pot ajunge la biserica de la Glâmbocel pentru a lua parte la slujba de sfinţire.

"Dragi consăteni,
Duminică, 13.11.2022, va avea loc un eveniment deosebit în localitatea noastră, sfințirea bisericii din Glâmbocel (Godinaci).
Generația noastră nu a participat niciodată în comuna Bogați la o astfel de rânduială bisericească având în vedere faptul că sfințirea ultimei biserici (Sfinții Împărați Constantin și Elena din satul Glâmbocel) a avut loc în anul 1942, restul fiind construite între anii 1820-1887.
Actul sfințirii unei biserici ne arată semnificația deosebită a rolului pe care îl are Biserica în viața credincioșilor, pentru sfințirea și mântuirea lor. 
Personal, am trăit emoțiile inegalabile ale unei asemenea slujbe atunci când a fost sfințită prima biserică pe care am construi-o într-un penitenciar.
Revenind în comuna Bogați, în calitate de primar, am dorit să fac posibilă și aici construirea unui lăcaș sfânt și am început lucrările bisericii din Glâmbocel, care au fost finalizate anul acesta și va purta numele Sfântului Ioan Gură de Aur. 
Așadar, vă invit Duminică la ora 9.00, în satul Glâmbocel pentru a participa împreună cu Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, Înaltpreasfintitul Calinic Argeșeanul, conducerea județului Argeș, Protopopul Stan Stelian, preoții din localitatea noastră și alte localități, copiii școlii noastre, îmbrăcați în costume populare, la una dintre cele mai impresionante și emoționante rânduieli bisericești ce va aduce peste zidurile noi, dar și peste credincioși, harul sfânt și sfințitor.
*Cetățenii care doresc să vină și nu au mijloc de transport vor fi deplasați cu microbuzele primăriei. Acestea vor pleca din centrul satelor Suseni, Bogați și Glâmbocelu la ora 8.00", transmite primarul Ion Gârleanu. 

Ultimele articole din categoria Administrativ