Gentea, premiu de excepție la Gala Cercetării Românești!

Autor: Costin Popescu
Publicat la: 28/02/2024

Proiectele inovative pe care administrația din Pitești condusă de primarul Cristian Gentea le dezvoltă la nivelul municipiului au reușit să capteze atenția comunității științifice și să se bucure de recunoaștere la nivel național.

Primarul Cristian Gentea a primit aseară, la Gala Cercetării Românești 2024, Premiul pentru susținerea și dezvoltarea antreprenoriatului în cercetare în cadrul unui eveniment organizat de către Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, la Opera Națională a României.

Premiul a fost acordat pentru proiectul „PITEȘTI BUSINESS HUB – PROSANT”.
“Este o recunoaștere a faptului că la Pitești suntem foarte implicați în a dezvolta astfel de proiecte de succes, conexate la provocările actuale. Și eu am lucrat în cercetare 33 de ani în domeniul nuclear și era absolut normal să susțin antreprenorii tineri care, prin concretizarea acestui parteneriat, vor beneficia la Pitești de condiții excepționale de incubare. Succesul oricărui antreprenor în acest nou HUB de la Pitești va fi, de fapt, succesul comunității piteștene, a comunității argeșene și un exemplu de bună practică pentru toți ceilalți.
Ajutăm astfel la oprirea migrației specialiștilor și la apariția unui pol de competitivitate antreprenorială, capabil să concureze cu Bucureștiul.
„Business Hub Prosant” este doar un pas către ceea ce municipiul nostru va reprezenta: un pol de  energie economică, un centru de #cercetare și #dezvoltare puternic al regiunii Sud Muntenia,  un model de bună practică!

Am fost mândru de recunoașterea primită de orașul nostru, de respectul pe care comunitatea științifică l-a arătat față de munca municipalității și a partenerilor noștri, față de încrederea cu care piteștenii ne-au girat și pe care încercăm să o confirmăm, în fiecare zi, prin astfel de proiecte reușite!” - Cristian Gentea, primar al municipiului Pitești, prim-vicepreședinte PSD Argeș.
„PITEȘTI BUSINESS HUB – PROSANT” reprezintă un incubator de afaceri realizat de Primăria Municipiului #Pitești, în parteneriat cu INCERTRANS S.A., incubator în cadrul căruia 16 firme vor activa în domeniul cercetării – dezvoltării.

Valoarea proiectului este de circa 10.000.000 lei, cu fonduri europene.

HUB-ul funcționează pe strada Frații Golești, nr. 6, fiind finalizat în decembrie 2023.

Ultimele articole din categoria Politic