Începe o nouă ediție a Festivalului Național de Teatru Ludicus

Autor: Costin Popescu
Publicat la: 12/10/2022

Centrul Cultural Mioveni, Primăria şi Consiliul Local Mioveni invită toţi iubitorii de teatru la "Festivalul Naţional de Teatru Ludicus". Ediţia din acest an se desfăşoară în perioada 14 – 16 octombrie în sala de spectacole a Centrului Cultural Mioveni.
 

Pentru ediţia din acest an, Universitatea Naţională de Artă Tearală şi Cinematografică I. L. Caragiale din Bucureşti devine partener al festivalului.

Programul festivalului cuprinde reprezentațiile celor 8 trupe de teatru, dintre care două de gimnaziu şi șase de liceu, un spectacol invitat, o seara a Povestirilor Ludicus şi momente de improvizaţie ale trupelor participante. 


Secțiunea gimnaziu:

- Trupa de teatru Eden din Bughea va prezenta spectacolul Telegrame, o adaptare după I. L. Caragiale de Ioana Chirilă.

- Trupade teatru Victory of Art va prezenta spectacolul Alice în ţara minunilor de Levis Carroll, în regia Ioanei Dragomir şi Julieta Georoiu.

 

Secţiunea liceu:

- Trupa Acting up din Bucureşti va prezenta spectacolul Semne de bună purtare de Rajiv Joseph, un spectacol cu regie colectivă.

- Trupa de teatru Ad-Hoc din Piteşti va prezenta spectacolul Oscar, o adaptare după romanul Oscar şi Tanti Roz al lui Eric-Emmanuel Schmitt, în regia Iustinei Cuceanu.

- Trupa Amprente din Braşov vor participa cu spectacolul Zbor, o adaptare a romanului Zbor deasupra unui cuib de cuci de Ken Kesey în regia Ancăi Maria Băcanu.

- Atelierul de teatru din Botoşani vor participa cu spectacolul Recviem pentru un iepuraş de Mihai Ignat în regia lui Lenuş Moraru şi Gelu Râşca.

- Trupa de teatru Protha din Panciu vor prezenta spectacolul Wanda de Mihaela Michailov şi Radu Apostol în regia lui Cătălin Sfîrloagă.

- Trupa Victory of Art din Bucureşti, la secţiunea liceu, vor prezenta spectacolul Audiţia de Alexandr Galin în regia Julietei Georoiu.

 

Juriul din acest an este format din Laurenţiu Tudor, regizor, Anca Olteanu, actriţă şi director artistic al Teatrului Municipal Ariel din Râmnicu Vâlcea şi Adrian Andone, actor al Teatrului Naţional din Craiova.


Ultimele articole din categoria Administrativ