INCREDIBIL! Liberalii vor să reabiliteze în Pitești clădiri private din bani publici

Autor: Ioana Constantin
Publicat la: 19/01/2023

Mare ne-a fost mirarea săptămâna trecută când consilierul local liberal, Mihai Coteț, șeful PNL Pitești s-a lăudat într-o conferință de presă cum vrea el să "risipească" banii piteștenilor pentru renovarea unor clădiri/case care apațin unor privați. Mihai Coteț a spus că Primăria Pitești ar trebui să renoveze unele clădiri istorice din Pitești care aparțin unor privați pentru simplu motiv că ei nu le renovează din banii lor și că arată urât. Liberalul susține că aceste clădiri trebuie renovate din banii piteștenilor. 

Inițial am crezut că este o glumă, însă Mihai Coteț ne-a și explicat de ce sunt bune aceste investiții: "Un alt proiect important care cred că trebuie să îl luăm în calcul și n-ar trebui să vină neapărat ca un proiect al liberalilor ci un proiect al piteștenilor. Știm cu toții că săptămâna trecută, președintele Klaus Iohannis a avizat un proiect care permite autorităților locale să susțină cheltuiala de reabilitare a clădirilor, monument istoric, care sunt în proprietate privată, care pot acoperi până la 80% din valoarea cheltuielilor. (...) Niciun factor de decizie de la PSD nu s-a gândit la așa ceva. Întotdeauna au fost cu totul alte priorități." a declarat Mihai Coteț. 

Tot crezând că este o glumă am insistat cu lămuriri. 

Redactor: Am și eu o întrebare că eu cred că n-am înțeles. Dumneavoastră susțineți ca din banii piteștenilor să se reabiliteze niște clădiri din Pitești care aparțin unor persoane care au în proprietate niște clădiri, case de sute de mii de euro, milioane de euro?!

Mihai Coteț: Dacă clădirile sunt emblematice pentru oraș și aduc un plus valoare și o imagine Piteștiului, da. 

Redactor: Deci din banii piteștenilor să plătim sute de mii de euro pentru niște oameni care dețin astfel de clădiri de sute de mii de euro, deci niște oameni bogați!

Mihai Coteț: Există legal această posibilitate. Ce vreți? Preferăm să le lăsăm să se dărâme. 

Redactor: De ce nu faceți un proiect de hotărâre prin care să îi obligați ori să le vândă, ori să le reabiliteze. 

Mihai Coteț: Există o hotărâre în Consiliul Local prin care proprietarii sunt obligați prin creșterea impozitului să o reabiliteze dar dacă proprietarii nu au posibilități ce vreți să le lăsăm să se dărâme? 

Redactor: Domnule Coteț, cei care dețin clădiri de sute de mii de euro, milioane de euro sunt niște oameni avuți.

Mihai Coteț: Am înțeles, este opinia mea.  

Dacă liberalii vor susține în continuare acest proiect s-ar putea ca banii piteștenilor să fie cheltuiți pe reabilitarea unor case/ vile ale unor privați din Pitești. 

Blocurile, străzile, clădirile publice să mai aștepte! 

Ultimele articole din categoria Politic