Investiții URIAȘE în comuna Șuici

Autor: Costin Popescu
Publicat la: 13/06/2024

În această primăvară la Șuici au demarat patru proiecte de maximă importanță pentru comunitate.

„Ca întotdeauna, investițiile noastre vizează toate domeniile, fiindcă o dezvoltare reală înseamnă o dezvoltare pe toate palierele și se adresează tuturor categoriilor sociale. Într-un cuvânt, continuăm construirea unei vieți mai bune pentru fiecare cetățean din Șuici!

Au demarat lucrările pentru încă 17 km de canalizare. Încă 300 de familii din comuna noastră vor beneficia de această utilitate. Noul sistem acoperă satele Paltenu, Ianculești și Șuici (cătun Moșteni), însumând 17 km de rețea și stații de pompare. Epurarea apelor menajere va fi realizată prin stația pe care o avem deja construită, dimensionată pentru a asigura necesitățile întregii localități. Finanțarea este asigurată cu fonduri guvernamentale prin  Programul „Anghel Saligny”. Cu rețelele pe care le avem deja în funcțiune, vom avea canalizare în toată localitatea, în afară de satul Valea Calului, pentru care ne gândim la un proiect pe viitor.

Tot cu finanțare guvernamentală prin Programul „Anghel Saligny” modernizăm 11 km de drumuri. Continuăm astfel campania de asfaltare pe care am susținut-o în ultima perioadă, fiindcă știm că o infrastructură rutieră pusă la punct înseamnă un standard de viață la care aspirăm fiecare, o normalitate, chiar și în mediul rural.

Nu în ultimul rând, prin Programul Național de Redresare și Reziliență am reușit să atragem fonduri europene pentru Școala „Toma Brătianu”.  Vorbim aici de două proiecte. Avem, pe de o parte, eficientizarea energetică și modernizarea clădirii. Investiția presupune lucrări de reabilitare a clădirii prin schimbarea tâmplăriei, izolarea plafonului cu vată minerală, montarea de pompe de apă și căldură și evident de panouri fotovoltaice. Pe de altă parte, printr-un alt proiect, dotăm școala cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale - table interactive, laptopuri, echipamente pentru sala de sport și laboratoare.”, a detaliat primarul comunei Șuici, Constantin Iatagan.

Ultimele articole din categoria Administrativ