La Piteşti şi Costeşti s-a dat startul Cupei Liceelor-Viitori Campioni

Autor: Costin Popescu
Publicat la: 10/11/2022

Astăzi, la Baza Sportivă "Aripi", a avut loc deschiderea oficială a competiției la fotbal masculin de pe zona Pitești, în cadrul primei ediții a Cupei Liceelor - Viitorii Campioni, organizată și finanțată de Consiliul Județean Argeș.  La eveniment au participat vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Dumitru Bughiu, inspectorul general școlar județean Dumitru Tudosoiu, administratorul public al municipiului Pitești, Lucrețiu Tudor, subprefectul Ciprian Neculăescu și reprezentanți ai altor instituții și ONG-uri partenere. 

"Dorința de a finanța și de a realiza o astfel de competiție vine, pe de o parte, din nevoia de a mări baza de selecție pentru anumite sporturi și de a încuraja mișcarea, în general. Este clar că nu toată lumea va putea ajunge la înaltă performanță dar măcar noi, autoritățile locale, la un nivel sau altul, avem datoria și morală de a încuraja mișcarea, pentru că mișcarea înseamnă sănătate"  – Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședinte C.J. Argeș. 

"Cred că dacă vrem să scoatem sportul la lumină și să-l ducem acolo unde a fost odată, când România avea multipli campioni la nivel internațional, aproape la toate disciplinele sportive, trebuie ca voi, exponenții de astăzi, să fiți un model pentru ceilalți.  Vreau să aveți o competiție frumoasă, deschisă, fără accidente, fără incidente și, așa cum spunea și dl vicepreședinte, fie ca cel mai bun să câștige! Mult succes!" – Dumitru Tudosoiu, inspector general, Inspectoratul Școlar Argeș. 

"Primăria Pitești este un partener de nădejde al Consiliului Județean Argeș. Așa cum știți, investim în infrastructură pentru a crea condițiile pentru performanța dumneavoastră, a sportivilor. Vă urez succes, felicit C.J. Argeș pentru această inițiativă și vă asigur că și pe mai departe o să vă fim alături și o să susținem cât de mult putem sportul argeșean" – Lucrețiu Tudor, administrator public Primăria Pitești. 

"Mă bucur să văd aici colegi din facultate și colegi cu care am participat la foarte multe competiții sportive. Îl văd acum pe dl. profesor Ciolan, îi doresc mult succes în această activitate. Știu că aici sunt angrenate mai multe echipe decât la Câmpulung - dacă la Câmpulung sunt înscrise doar 7, iar  la celelalte municipii și orașe câte 6, iată că de la Pitești vor pleca două echipe care vor reprezenta în etapa finală această competiție " – Ciprian Neculăescu, subprefect Prefectura Argeș. 

La Costești, la Liceul Teoretic din oraș, a debutat faza pe zona de sud a județului la handbal masculin. La deschiderea oficială au fost prezenți și primarul orașului, Ion Baicea, și viceprimarul Daniel Stancu. 

 

"Mulțumesc Consiliului Județean pentru organizarea acestei competiții care se desfășoară la nivelul întregului județ. Noi discutăm de un an de zile să organizăm această competiție, au fost multe schimbări, dar mă bucur că acum Consiliul Județean a reușit să finanțeze acest eveniment și vreau să îi mulțumesc în mod special vicepreședintelui Adrian Dumitru Bughiu pentru că s-a implicat personal pentru ca această dorință a noastră să se concretizeze. Le mulțumesc tuturor instituțiilor și partenerilor care au pus umărul în realizarea acestui eveniment sportiv. Copiii trebuie să facă sport, pentru că fără mișcare nu putem nici să învățăm bine, nici să fim sănătoși" - a precizat și primarul Ion Baicea. 

Peste 100 de echipe (feminin și masculin) și peste 1000 de elevi participă la competițiile de baschet, handbal, volei și fotbal! 

Turneul a început deja, pe data de 4 noiembrie, pe toate secțiunile. Cupa Liceelor - Viitorii Campioni este organizată în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Argeș, Primăriile din Pitești, Curtea de Argeș, Câmpulung, Mioveni, Topoloveni, Ștefănești, Costești, Direcția Județeană de Sport Argeș, Asociația Județeană "Sportul pentru Toți", Asociația Județeană de Fotbal Argeș, Asociația Județeană de Handbal Argeș, Asociația Județeană de Baschet Argeș, Asociația Județeană de Volei Argeș. 

Ultimele articole din categoria Administrativ