Liberalii ministrului Justiției, în protest NEAUTORIZAT!

Autor: Ioana Constantin
Publicat la: 10/09/2023

Liberalii respectă legea cu carnetul de partid. Se pare că la PNL Argeș, respectarea legii este doar o opțiune mai ales când șeful tău este chiar Alina Gorghiu, ministrul Justiției. Așa cum v-am anunțat, liderul PNL Pitești, Mihai Coteț se tot roagă de piteșteni și de colegii de partid să îl însoțească la protestele din fața Primăriei Pitești, zice el, pentru a proteja Pădurea Trivale. În realitate, spun gurile rele și colegii lui Coteț de partid, pentru a mai face circ politic și a mai crește în sondaje.

În timp ce primarul Cristian Gentea vrea ca Pădurea Trivale să devină pădure-parc pentru ca piteștenii să se poată bucura în continuare de ea, pentru ca administrația locală să poată interveni în ceea ce privește proiecte de recreere, să poată moderniza aleile pietonale, să poată pune iluminat public, să poată lua copacii căzuți, să poată face trasee din pământ, fără a se putea construi și mai ales, pădurea nu ar putea fi retrocedată, Mihai Coteț vrea ca Pădurea Trivale să devină arie protejată ceea ce ar însemnă că piteștenii nici nu se vor mai putea plimba prin pădure și aceasta va putea fi retrocedată, așa cum s-a întâmplat în mai multe locuri din țară. 

Legându-se de acest subiect, Mihai Coteț caută multă imagine, să pară apărătorul patriei, al piteșetenilor, al copacilor, al naturii, al oricui îl mai poate crește puțin în sondaje chiar dacă asta îl face și să sfideze legea. Doar liberalii își permit luxul să se șteargă cu legea la fund, probabil având protecția ministrului Justiției, adică șefa PNL Argeș și să facă proteste când au ei chef, fără niciun fel de autorizație deși legea ar trebui să fie la fel pentru toți, chiar și pentru cei cu carnet de partid și sunt colegii ministrului Justiției.

Legea 60/1991 prevede că pentru organizarea unei adunări publice (inclusiv a unui protest) organizatorii să notifice în scris (cu cel puțin 3 zile înainte) primarul localității de pe raza căreia urmează să se desfășoare adunarea publică.

Notificarea va conține următoarele informații:

– numele sub care este cunoscut grupul organizator;

– scopul;

– locul;

– data, ora începerii și durata acțiunii;

– traseele de afluire și defluire a participanților și participantelor;

– numărul aproximativ de participanți și participante;

– persoanele împuternicite să asigure şi să răspundă de măsurile de organizare, serviciile pe care le solicită din partea consiliului local, a poliţiei locale şi jandarmeriei.

Comisia de avizare a adunărilor publice (care este formată din primar, secretarul comunei sau al orașului, după caz, reprezentanţi ai poliţiei şi ai jandarmeriei) va aviza (sau nu) notificarea organizatorilor. În cazuri justificate*, comisiile de avizare pot să modifice unele elemente cuprinse în declarația cu privire la eveniment (ex: oră, loc, etc.).

Nici piteștenii, nici colegii de partid nu s-au înghesuit la protestul liberalilor, însă Mihai Coteț a reușit să intre în istorie cu cel mai mic protest organizat de PNL. Cu toate acestea, legea tot ar trebui respectată de toți cetățenii. Am încercat să luăm legătura cu ministrul Justiției, Alina Gorghiu pentru un punct de vedere oficial. Nu ne-a răspuns dar vom reveni! 

Ultimele articole din categoria Politic