Liberalii piteșteni FĂRĂ LIMITE! Copii și proteste neautorizate...

Autor: Ioana Constantin
Publicat la: 24/09/2023

Liberalii piteșteni se pare că nu au limite atunci când vine vorba de a-și crea imagine și a mai crește în sondaje. Nu contează pe seama cui și nici în ce condiții. Regulile, legile sunt doar pentru muritorii de rând, nu și pentru politicienii care au șef de organizație, ministrul Justiției. Liberalii piteșteni își permit astfel să facă de mai multe săptămâni proteste fără autorizație și să se folosească de imaginea copiilor, ceea ce legea interzice. 

Șefa PNL Argeș, Alina Gorghiu, ministrul Justiției se pare că îi protejează pe subordonații ei politic care sfidează legea și regulile din România, altfel nu ne explicam de ce liberalii nu au fost sancționați, conform legii.  

Așa cum v-am mai anunțat liderul PNL Pitești, Mihai Coteț, cel care se visează primar la anul în locul lui Cristian Gentea, cel care își pune pisica beată pe TIK TOK, care se filmează prin intersecții, pe la primărie,  care trimite scrisori piteștenilor, care strânge semnături pentru orice dar nu rezolvă nimic, poate poate mai crește și el în sondaje și îl mai cunosc oamenii. Acum, de vreo două săptămâni salvează Pădurea Trivale, nici el nu știe de cine și de ce dar important e că o salvează. Tot face apel la oameni să vină să protesteze în fața primăriei. Nu vine nimeni în afară de câțiva liberali aduși de el pe care îi pună să țină niște pancarte în mână, apoi se pozează, filmează și se pune pe Facebook. "Nu știu subiectul foarte bine, dar ne-a rugat doamna de la pensionari să mergem și ne-am dus. Ceva cu pădurea..."

Probabil dornic de imagine... Mihai Coteț a uitat să respecte și legea! A scris pe Facebook, pe rețelele de socializare, s-a rugat de colegii de partid, de oamenii de pe stradă să vină să protesteze cu el dar a uitat să respecte legea și să ceară autorizație. Surprinzător este că nimeni nu i-a făcut nimic, deși dacă un piteștean mergea să protesteze fără a avea autorizație era până acum și amendat și luat de oamenii legii. Abia săptămâna aceasta liberalii s-au gândit să intre și ei în legalitate și au cerut autorizație. Nu este singura abatere legală pe care liberalii o fac! Liderii PNL, probabil disperați că nu reușeșsc să strângă protestatari se folosesc inclusiv de copii și imaginea lor pe care o folosesc apoi pe rețelele de socializare. 

Legea 60/1991 prevede că pentru organizarea unei adunări publice (inclusiv a unui protest) organizatorii să notifice în scris (cu cel puțin 3 zile înainte) primarul localității de pe raza căreia urmează să se desfășoare adunarea publică.

Notificarea va conține următoarele informații:

– numele sub care este cunoscut grupul organizator;

– scopul;

– locul;

– data, ora începerii și durata acțiunii;

– traseele de afluire și defluire a participanților și participantelor;

– numărul aproximativ de participanți și participante;

– persoanele împuternicite să asigure şi să răspundă de măsurile de organizare, serviciile pe care le solicită din partea consiliului local, a poliţiei locale şi jandarmeriei.

Comisia de avizare a adunărilor publice (care este formată din primar, secretarul comunei sau al orașului, după caz, reprezentanţi ai poliţiei şi ai jandarmeriei) va aviza (sau nu) notificarea organizatorilor. În cazuri justificate*, comisiile de avizare pot să modifice unele elemente cuprinse în declarația cu privire la eveniment (ex: oră, loc, etc.).


LEGEA 272/2004  art 27 alin (4) 

Copiii nu pot fi folosiţi sau expuşi de către părinţi, reprezentanţi legali, alte persoane responsabile de creşterea şi îngrijirea lor, organisme private acreditate ca furnizori de servicii sociale, instituţii publice sau private, în scopul de a obţine avantaje personale/instituţionale sau de a influenţa deciziile autorităţilor publice. 


Facem precizarea că pe rețelele de socializare copiii apar fără bandă pe ochi dar noi, în semn de respect pentru minori, familie și legea le protejăm imaginea. 

Ultimele articole din categoria Politic