Medicul Tiberiu Irimia: "Pădurea Trivale nu se poate salva cu minciuni"

Autor: Costin Popescu
Publicat la: 14/09/2023

Consilierul local Tiberiu Irimia vorbește despre un subiect pe marginea căruia liberalii au făcut circ în Consiliul Local. Ne referim la declararea unei suprafețe din Pădurea Trivale în pădure parc. 

"DA, recunosc, am si eu interese in padurea Trivale. Nu vreau sa le aflati de la altcineva si prefer sa vi le spun eu.

Padurea Trivale nu se poate salva cu minciuni pentru  ca minciunile ne -au adus in situatia de azi.

Chiar cred ca oamenii cinstiti nu mai inteleg ce sa creada. Ei inteleg ca se fura padurea, ca se taie toata, ca vin hotii, ca se fac blocuri, ca se toarna "betoane" in padure... Totul a ajuns o mare minciuna.

Am inteles cu totii  ca in aceasta padure au fost si sunt tot felul de interese. 

Chiar si eu am un mare interes in padurea Trivale.

Stiti cum e ... fiecare cu interesele lui in padurea Trivale.

Eu nu sunt nici  hot de padure, nici de lemne, nici dezvoltator imobiliar in padure nu sunt...  Interesul meu este sa avem un parc superb si un oras sanatos  de care sa ne bucuram impreuna toti cetatenii Pitestiului.. si nu numai noi.

Acum observ ca  intervine si o parte patologica a fenomenului "isteria Trivale"

A  aparut o combinatie de manie si de fobie pe acest subiect.

Cea mai mare frica a mea e  cand hotii striga hotii pentru ca  nu stiu exact care sunt hotii de padure si care sunt hotii de imagine... nu stiu care sunt mai periculosi, dar  tot hoti sunt.

Si ma sperie si aceasta mitomanie si  grandomanie combinata cu harpaxofobie si cherofobie... ca asa incercam sa scoatem lumea in strada. 

E bine totusi ca cetatenii se prind de smecherii si nu raspund la provocari.

Chiar cred ca orice pitestean bine intentionat isi doreste ca Trivale sa devina un superb mare parc pentru totdeauna.

Ma distreaza extraordinar formularea cu cei "13 ani" in care "s - a muncit" la documentatia pentru arie protejata si s-a aruncat la gunoi.... totusi canalul Dunare - Marea Neagra s-a facut in 8 ani .

Sa fim seriosi, dar asta ne arata ca in  realitate au fost 13 ani in care nu  s -a muncit deloc pentru ca nu s-a dorit sa se faca ceva in padure. Interesul a fost sa treaca anii.

Niste politicieni isi doresc acum sa faca arie protejata  pentru ca mare suprafata  de retrocedat nu mai era...

Toate dezinformarile si actiunile actuale de blocare a hotararii CL de transformare a 160ha din proprietatea statului in padure parc  nu fac decat poate  sa mai adaugam vreo "13 ani de munca" pana se va face ceva... sau nimic... pentru ca da... unii prefera sa nu se faca nimic

Practic padurea parc nu mai permite retrocedari dar  ofera si posibilitatea legala  de investitii minime facute de primarie pentru confortul cetatenilor (alei amenajate din materiale ecologice, mobilier urban, iluminat public);  aria protejata permite retrocedari si nicio investitie in interesul cetatenilor.

Daca se mai joaca mult politic padurea... se alege praful de tot si n-o sa avem nimic frumos in acest oras.

Consider cu toata responsabilitatea ca  padure parc  este varianta ideala pentru oameni !

REPET ... in hotararea de CL s-au luat in calcul 160 ha din cele 330 ha care mai sunt in proprietatea statului. NU vizeaza proprietatile private", transmite consilierul local, medicul Tiberiu Irimia. 

Ultimele articole din categoria Actualitate