Ministrul Muncii și Solidarității Sociale a semnat foaia de parcurs a Uniunii Europene pentru economie socială

Autor: Costin Popescu
Publicat la: 13/02/2024
Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, a semnat, la Liège, foaia de parcurs a Uniunii Europene pentru economie socială.
Documentul întărește rolul pe care îl au statele membre de a dezvolta întreprinderi nu doar profitabile ci și incluzive și sustenabile. 
„Creșterea sărăciei reprezintă un risc uriaș pentru Uniunea Europeană. Iar economia socială poate fi unul dintre cele mai importante instrumente la îndemână pentru noi toți. De aceea trebuie să sprijinim integrarea persoanelor vulnerabile. În acest sens, în această săptămână, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a depus un proiect în cadrul programului "Educație și Ocupare" în valoare de 4 milioane de euro pentru dezvoltarea economiei sociale", a declarat, în deschiderea conferinței de la Liège, Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale. 
Economia socială reprezintă activitățile organizate independent de sectorul public, al căror scop este să servească interesul general sau interesele unei colectivități. Economia socială are la bază iniţiativa privată și voluntară, cu un grad ridicat de autonomie şi responsabilitate, precum şi distribuirea limitată a profitului către asociaţi. 
România are o tradiție îndelungată în economia socială, de la dezvoltarea produselor de artizanat la asociații cooperatiste și până la întreprinderile special dedicate persoanelor cu dizabilități. Noul concept pune accent pe digitalizare că mijloc de promovare a economiei sociale.

Ultimele articole din categoria Politic