Poliţişti din Argeş, CONDAMNAŢI!

Autor: Costin Popescu
Publicat la: 23/11/2022

Doi poliţişti din Argeş au fost condamnaţi la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea înfracţiunilor de luare de mită. Magistraţii Curţii de Apel Piteşti au respins apelurile formulate împotriva sentinţei pronunţate de Tribunalul Argeş.

"La data de 21.11.2022, Curtea de Apel Piteşti – Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie a respins apelurile declarate împotriva sentinței pronunțată în prima instanță de Tribunalul Argeș și a condamnat definitiv doi agenți de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș – Secția nr. 2 Poliție Pitești – Ordine Publică, la data comiterii faptelor, respectiv:

C.M.D. la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, stabilind termen de supraveghere de 3 ani și prestarea pe o perioadă de 100 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Argeș sau în cadrul Casei Județene de Pensii Argeș;

– M.E.I. la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, stabilind termen de supraveghere de 3 ani și prestarea pe o perioadă de 100 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Argeș sau în cadrul Casei Județene de Pensii Argeș.

În fapt, la data de 17.12.2021, lucrătorii de poliție judiciară din cadrul D.G.A. – S.J.A. Argeș și Structura centrală, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, au organizat și realizat acțiunea de prindere în flagrant a celor doi agenți de ordine publică, ambii fiind desemnați ca polițiști rutieri, după ce aceștia, în exercitarea atribuțiilor de serviciu au primit de la doi conducători auto suma de 1.800 lei, câte 900 de lei de la fiecare, pentru a nu le fi suspendate permisele de conducere, ca urmare a săvârșirii unor contravenții la regimul rutier.

Anterior, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în data de 16.11.2021în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cei doi agenți de poliție au primit de la un martor denunţător suma de 300 de lei, ce nu li se cuvenea, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, respectiv în scopul de a nu aplica acestuia sancţiuni contravenţionale corelative contravenţiilor constatate.

Urmare a acțiunii de prindere în flagrant și a probatoriului administrat, cei doi au fost reținuți pe bază de ordonanță de reținere pentru 24 de ore de către procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș și au fost arestați preventiv de către Curtea de Apel Pitești, iar la data de 07.01.2022, procurorul de caz a întocmit rechizitoriul în cauză.                                                                                     

 Lucrătorii S.J.A. Argeș au beneficiat de sprijinul lucrătorilor din cadrul Structurii centrale a Direcției Generale Anticorupție, precum și  de cel al conducerii Inspectoratului de Poliție Județean Argeș.

Activitățile procedurale s-au desfășurat sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș", se arată într-un comunicat DGA. 

Ultimele articole din categoria Dezvăluiri