Primăria Bălilești, mesaj important pentru cetățeni

Autor: Costin Popescu
Publicat la: 11/11/2022

Conducerea Primăriei comunei Bălilești anunță că începând cu 1 noiembrie se pot depune cererile în vederea obținerii ajutorului pentru încălzirea locuinței pentru perioada celor 5 luni de iarnă. 

"Începând cu data de 1 noiembrie 2022 se pot depune cereri la sediul Primăriei Bălilești în vederea obținerii ajutorului pentru încălzirea locuinței pentru perioada celor 5 luni de iarnă (noiembrie 2022- martie 2023) și pentru suplimentul de energie electrică (pentru perioada noiembrie 2022- octombrie 2023), conform Legii nr. 226/2021. Venitul mediu net lunar până la care se acordă ajutorul pentru încălzirea locuinței și suplimentul pentru energie este de 1386 lei/persoană, în cazul familiei și de 2053 lei, în cazul persoanei singure. 

          Acte necesare: 

-copie act de proprietate locuință, contract de comodat/închiriere locuință;

- adeverință registru agricol (de la primărie);

- adeverință rol fiscal cu terenurile deținute, clădiri și autoturisme/autoutilitare (de la primărie);

- cerere și declarație pe propria răspundere (de la primărie);

- copie CI/BI, certificat de naștere pentru membrii gospodăriei;

- adeverință de salariat cu venitul obținut, talon de pensie, cu veniturile din luna anterioară depunerii cererii;

- adeverință ANAF pentru toți membrii apți de muncă (tineri de peste 16 ani care nu merg la școală, iar dacă merg la școală, adeverință de elev);

- factură energie electrică pentru supliment de energie electrică;

- hotărâre judecătorească de încredințare minori (unde este cazul);

- copie contracte de arendare (unde este cazul);

- pentru moștenitorii care nu au succesiunea dezbătută, se vor  completa declarații de către ceilalți moștenitori că sunt de acord ca cel care locuiește și folosește casa să primească ajutorul de încălzire.


Alăturat, vă punem la dispoziție Modelul cererii-declarație pe propria răspundere și Lista bunurilor deținute ce conduc la neacordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței. 

    Cerea - declarație pe propria raspundere poate fi completată și la sediul Primăriei Bălilești", transmite primarul Victor Cătălin Turturică. 

Ultimele articole din categoria Administrativ