Primarul Cristian Gentea, deschidere totală către cetățeni

Autor: Costin Popescu
Publicat la: 13/05/2024

Primarul Cristian Gentea apus accent în mandatul său pe un dialog permanent cu cetățenii și o transparență totală. 

"Am spus încă de la începutul mandatului meu că dezideratul cu care plec la drum este acela de a merge întotdeauna cu fruntea sus pe stradă, de a putea strânge mâna oricărui om din Pitești și de a simți că am făcut tot ce ținea de mine și de echipa pe care o conduc pentru a ne respecta angajamentele.

Relația cu cetățenii este prioritară pentru mine și am făcut din transparență și dialog obiective centrale ale mandatului meu. Vă prezint, pe scurt, ce-a însemnat, în anul 2023, în cifre, acest deziderat:


✅️ 335 de ore de audiență acordate de primar pentru 1353 de persoane.

✅️ 60% dintre întâlniri s-au materializat în deplasări ulterioare în teren și soluționarea pozitivă a cererilor primite de la cetățeni.

✅️ 37 de întâlniri ale echipei administrative cu peste 1240 de asociații de proprietari.

✅️ 6418 solicitări ale asociațiilor de proprietari soluționate.

✅️ 33 de asociații de proprietari premiate pentru curățenie, în scopul încurajării modelelor de bună practică în ceea ce privește comportamentul civic.

✅️ 1518 de solicitări analizate în cadrul Comisiei de organizare și sistematizare a circulației rutiere și pietonale.

✅️ Am asigurat transparență și acces pe platforma digitală http://www.xn--primariapiteti-w9e.ro/, cu ajutorul asistentului virtual de sinteză vocală și vizuală.

✅️ Am înființat canalul de YouTube al Primăriei Pitești, cu transmisii live: https://www.youtube.com/@primariamunicipiuluipitesti

Ca o încununare a acestei abordări a relației cu cetățenii, în 2023, Piteștiul s-a plasat pe locul 3 (alături de Timișoara, Oradea, Constanța) la transparența bugetelor publice, din 109 municipii, conform analizei Funky Citizens.

Mulțumesc pentru încredere! 

Suntem o forță, împreună!", transmite primarul Cristian Gentea. 

CMF 21240002. 

Ultimele articole din categoria Politic