Primarul Cristian Gentea, sprijin total pentru sportul piteștean

Autor: Costin Popescu
Publicat la: 23/04/2024

Primarul Cristian Gentea a sprijinit în totalitate sportul piteștean. Edilul a căutat tot timpul soluțiile perfecte pentru ca sportivii să poată beneficia de cele mai bune condiții. 

"Sărbătorim astăzi pe Marele Mucenic Gheorghe, Purtătorul de biruință și valorific această ocazie pentru a ura tuturor piteștenilor care îi poartă numele multă sănătate, infinită ocrotire, liniște în viața personală și succes în plan profesional!

Despre biruinţe şi despre cei care le obţin în numele Piteştiului mi-am propus să vă relatez astăzi.

Sprijinirea sportivilor noştri şi încurajarea tinerei generaţii în direcţia unui stil de viaţă sănătos şi a unei mentalităţi de învingători este o misiune de suflet a administraţiei pe care o conduc. Şi o responsabilitate pe măsură. 

Ne răsplătesc tinerii sportivi care activează în cadrul Fotbal Club Argeş prin reuşite în toate planurile, prin trofee pe care le aduc acasă graţie dedicării şi efortului lor permanent şi prin modelul de bună practică pe care îl reprezintă pentru copii şi adolescenţii din Piteşti!

✅️ 2500 de oameni este media spectatorilor care însufleţesc echipa noastră de baschet la fiecare meci jucat acasă! Iar ei ne-au răsplătit, de la an la an, cu rezultate pe măsura pasiunii celor care îi susţin. În 2021 au adus Piteştiului medalia de bronz, în 2022 au luptat până în finala mică, în 2023 s-au calificat în play-off, iar acum - în 2024 –băieţii joacă deja în semifinale. 

✅️ 14 jucătoare în echipa de bază a secţiei de Volei luptă pentru Piteşti! Le calcă pe urme alte fetiţe, cu vârste de 8-9 ani, care se pregătesc să concureze sub însemnele Fotbal Club Argeş! Avem cea mai tânără echipă de volei din liga naţională, o echipă care, în 2023, s-a calificat în play-off şi care merită susţinută pentru determinarea şi energia pozitivă de care dă permanent dovadă!

✅️ 17 medalii naţionale şi 8 medalii internaţionale a obţinut echipa de Judo anul trecut. Pentru 2024, au adus deja în portofoliul clubului piteştean alte 6 medalii naţionale!

✅️ 32 medalii naţionale şi Cupa României, 6 medalii în competiţiile europene şi mai ales titlul de Campioni naţionali la U21 şi la juniori – aşa arată panoplia sportivilor care luptă cu adevărat în secţia de Karate a Fotbal Club Argeş, pentru 2023. 

În acest an, continuă reuşitele cu titlul de Vicecampioană naţională Kumitela seniori şi cu 12 medalii deja câştigate în competiţii naţionale.

✅️ 6 medalii la competiţii internaţionale şi 30 medalii la competiţii naţionale au adus acasă, în Piteşti, anul trecut şi sportivii de la Tenis de Masă. Nu se dezic nici în 2024, câştigând până în prezent 2 medalii în competiţii internaţionale şi 20 de medalii în concursurile naţionale!

Acestea sunt meritele lor, ale sportivilor şi antrenorilor care sunt cu adevărat purtători de biruinţe pentru Piteşti!

Noi le suntem permanent alături, atât cu inima care ne bate puternic în timpul fiecărei competiţii, cât şi cu suportul administrativ, logistic şi financiar de care au nevoie pentru a  face performanţă! 

✅️ 30.500.000 de lei, adică peste 6 milioane de euro, este suma alocată sprijinirii campionilor piteşteni în ultimii 4 ani, sumă care a crescut progresiv, după cum se vede: 

2021: 6.500.000 lei

2022: 7.500.000 lei

2023: 8.000.000 lei

2024: 9.000.000 lei

Dincolo de infrastructură, mediu, educaţie, antreprenoriat şi digitalizare, protecţie socială şi evenimente de brand, susţinerea sportului piteştean este şi va rămâne pe lista noastră de priorităţi!

Mulţumesc pentru încredere! 

Suntem o forţă împreună!", transmite primarul Cristian Gentea. 

Ultimele articole din categoria Actualitate