Sărbătoare mare la Leordeni! 586 de ani de atestare documentară

Autor: Costin Popescu
Publicat la: 16/09/2023

Sunt clipe de sărbătoare în comuna argeșeană Leordeni. Primarul Marian Ibric a pregătit nenumărate surprize cu prilejul împlinirii a 586 de ani de la prima atestare documentară a localității.

La eveniment participă importanți lideri politici ai județului, PSD Argeș având la Leordeni o echipă impresionantă. În fruntea social-democraților este președintele PSD Argeș și președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă. Un moment emoționant al evenimentului a constat în acordarea titlului de Cetățean de Onoare al comunei Leordeni, renumitului medic Cătălin Cîrstoiu. Acesta este managerul Spitalului Universitar, profesor universitar și decan al Universității de Medicină.

"Este un moment de bucurie pentru dumneavoastră. Bucuria aceasta vine de la faptul că domnul primar a gândit o zi a comunei, o zi de întâlnire a cetățenilor localității. Aveți astăzi și un moment foarte important când distinsul profesor universitar doctor, decanul Facultății de Medicină, domnul Cîrstoiu va primi din partea comunității dumneavoastră un onorant titlu de cetățean de onoare. Este un moment important și pentru domnia sa și pentru dumneavoastră! Vă mândriți cu un asemenea cetățean de onoare pentru că și eu când am primit acest titlu în alte localități am fost foarte bucuros. Astăzi să lăsăm deoparte orice dispută politică, să fim prieteni noi toți, să ne gândim la un viitor mai bun, să fim mai aproape unul de celalalt, pentru că aceste momente de bucurie sunt atât de puține în viață încât odată cu înaintarea în vârstă regretăm că nu ne-am bucurat mai mult de ele. La ceas de sărbătoare urez un sincer "La mulți ani" tuturor locuitorilor comunei Leordeni. Consider că grija noastră va fi pentru mâinele acela pe care ni-l dorim cu toții mai bun și să ne adresăm bunului Dumnezeu că vom face un viitor mai bun pentru copiii noștri.", a declarat Ion Mînzînă, președintele PSD Argeș și președintele Consiliului Județean Argeș.

"Pentru mine a fost o mare surpriză când domnul primar m-a sunat acum câteva săptămâni să mă anunțe acest lucru. Eu vă mulțumesc pentru cuvintele frumoase pe care mi le-ați spus. În general nu îmi place să vorbesc și nici să aud pe cineva că vorbește despre mine. A fost amintit un lucru foarte important și drag mie, că mama mea provine dintr-o familie din comuna Leordeni. Este vorba despre străbunicii mei, bunicul meu, avocatul Marin Ciolcă, nepot al lui Ion Mihalache, care l-a și crescut, l-a călăuzit, mama mea, Mioara Mariana Cîrstoiu, bunica mea, Veronica Ciolcă și nu în ultimul rând, prin adopție să zic așa, cel care a fost  primar al municipiului Pitești, de două ori prefect al județului, de mai multe ori subprefect, de mai multe ori deputat și nu în ultimă instanță și cel mai important pentru mine, tatăl meu, Ion Cîrstoiu,  el care este printre noi astăzi. Cred că lor ar trebui să le dedic astăzi această onoare și prin esență firii mele, cred că un astfel de titlu trebuie dedicat comunității din care provii și mă gândeam în această dimineață dacă mai sunt personalități din Leordeni care au condus Facultatea de Medicină și, da, au mai fost doi decani și asta m-a făcut să mă simt și mai onorat pentru că m-ați introdus în această galerie fantastică a medicinii romănești", a declarat Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar.

Ultimele articole din categoria Actualitate