Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, lăudată de ambasadorii care au participat la Simfonia Lalelelor

Autor: Costin Popescu
Publicat la: 22/04/2024

Piteștiul a fost capitala florilor din România în acest weekend, a 47-a ediție a Simfoniei Lalelelor atrăgând zeci de mii de vizitatori din țară și din străinătate. 

La deschiderea oficială a Simfoniei Lalelelor a participat și Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, deputat de Argeș, care a primit aprecieri și mulțumiri din partea organizatorilor, dar și a ambasadorilor care au participat la eveniment. Ambasadorii Franței și Canadei au avut numai cuvinte de laudă la adresa ministrului Simona Bucura-Oprescu, cea care i-a convins să participe la manifestarea cea mai importantă a Piteștiului. În calitate de ministru al Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu are o excelentă colaborare cu ambasadorii din țările UE și cu miniștrii de resort, fiind deja în derulare parteneriate biletarale oficiale privind drepturile și protecția lucrătorilor români din străinătate, inspecția muncii, ocupare și formare profesională.

”Vă mulțumesc foarte mult, doamnă ministru Simona Bucura-Oprescu, pentru că m-ați convis să particip la Simfonia Lalelelor. Mă bucur că sunt aici la Pitești și că pot să văd aceste flori magnifice”, a declarat Excelența Sa Nicolas Warnery, ambasadorul Republicii Franceze în România:

”Sunt onorat să mă aflu aici, la Pitești, pentru prima dată. Am venit din două motive principale:

Primul motiv este acela că ministrul Muncii și Solidarității Sociale, doamna Simona Bucura-Oprescu, este un foarte convingător ”avocat” al Piteștiului. A insistat foarte mult să vin la Pitești, lucru pentru care îi mulțumesc foarte mult!

Al doilea motiv este acela că în chiar orașul meu natal, capitala Canadei, Ottawa, are de asemenea un festival superb al lalelelor cu o istorie fascinantă care a început în urmă cu 80 de ani. Noi am fost gazed ale familiei regale din Olanda în Al Doilea Război Mondial până când armata noastră a eliberat Olanda de ocupația germană. În semn de recunoștință, familia regală a trimis orașului Ottawa în dar 100.000 de lalele. A devenit o tradiție. În fiecare an Casa Regală trimite câte 100.000 de lalele și în fiecare an organizăm un festival în mai, deoarece primăvara sosește la noi mai târziu decât la dvs. Am luat legătura cu organizatorii festivalului și i-am întrebat dacă vor să colaboreze pe viitor cu Piteștiul. Și sper ca în următorii ani să existe un schimb de experiență în acest sens. Mulțumesc foarte mult!”, a declarat Excelența Sa Gavin Robb Buchan, ambasadorul Canadei la București.

Ultimele articole din categoria Politic