Simona Bucura Oprescu A REUȘIT CREȘTEREA PENSIILOR! PNL S-A OPUS!

Autor: Ioana Constantin
Publicat la: 09/11/2023

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu a reușit astăzi să mărească pensiile românilor cu 40%, în două etape, începând de anul viitor. Proiectul a fost aprobat în forma propusă de Simona Bucura Oprescu deși PNL s-a opus. Așa cum v-am anunțat a fost scandal astăzi la Palatul Victoria. Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu a finalizat noua lege a pensiilor care va mări veniturile pensionarilor în două etape, anul viitor. Va fi o mărire de 13,8% la 1 ianuarie și a altă mărire în luna septembrie, care va crește în total veniturile cu 40% pentru vârstnici. Cei de la PNL prin ministrul Finanțelor, Marcel Boloș s-au opus și NU AU VRUT mărirea pensiilor susținând că nu sunt bani la buget. Ministrul Muncii susține că sunt bani pentru aceste majorări și că "pe români nu îi interesează lucrurile acestea, pe români îi interesează ca în 2024 să aibă pensii mai bune pe care le merită din plin. Banii vin din bugetul României. În 2024 este important să venim cu pensii corecte în baza noii legi, pentru români." 

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu a fost extrem de tranșantă la guvern susținând că pensiile trebuie mărite,  în timp ce Marcel Boloș era închis în birou și refuza să-și dea avizul pe Legea Pensiilor.

Premierul Marcel Ciolacu a pierdut avionul spre Malaga din cauza scandalului din ședința de guvern.

Ministrul Finanțelor spunea că nu a identificat banii pentru noua lege a pensiilor și că această lege afectează deficitul bugetar  care nu poate fi unul mai mare decât cel asumat de guvern, pentru că, în caz contrat, România ar pierde accesul la fondurile europene. 

Liberalul Marcel Boloș i-a spus premierului că preferă să plece din funcție pentru că în 2025 nu vor mai fi bani de pensii.

Cu toate acestea proiectul susținut de Simona Bucura Oprescu a fost aprobat în ședința de Guvern și astfel pensionarii vor avea venituri mai mari începând de anul viitor. 

Ultimele articole din categoria Dezvăluiri