Simona Bucura Oprescu,mesaj la comemorarea lui Nicolae Titulescu

Autor: Costin Popescu
Publicat la: 20/10/2022

Un eveniment deosebit a fost organizat astăzi la Biblioteca Județeană, acolo unde au fost comemorați cei 140 de ani împliniți de la nașterea marelui om de stat, Nicolae Titulescu. La acest eveniment a luat parte și deputatul PSD de Argeș, Simona Bucura Oprescu. Vă reamintim că invitat special a fost Adrian Năstase.

"Am avut onoarea și bucuria de a participa astăzi la Biblioteca Județeană “Dinicu Golescu” din Pitești la conferința “Actualitatea lui Titulescu", susținută de prof. univ. dr.  Adrian Nastase, fost prim-ministru al României.

În templul cărților din Pitești a fost deschisă și o expoziție extrem de valoroasă compusă din fotografii și documente originale, obiecte personale care au aparținut marelui diplomat român Nicolae Titulescu - unele dintre acestea expuse pentru prima dată public -, medalii, tratatele internaționale semnate de acesta în calitate de ministru de Externe al României, precum și drapelul care a acoperit trupul său la repatrierea din 1992 (a decedat în Franța). 

 

Adrian Năstase este președinte al Fundației Europene Titulescu, iar evenimentul de astăzi a fost prilejuit de împlinirea a 140 de ani de la nașterea marelui om de stat Nicolae Titulescu. 

 

Ne simțim astfel mai aproape de tot ceea ce a făcut Nicolae Titulescu pentru diplomația română și pentru România. Evenimentul de la Biblioteca Județeană este cu atât mai important cu cât a fost pus în valoare de o personalitate de dimensiunea domnului Adrian Năstase care, în calitate de ministru de Externe și de premier, a marcat, la rându-i, momente istorice decisive pentru România, așa cum sunt aderarea la UE și la NATO. 

 

Expoziția, itinerantă, poposește la Pitești până pe 14 noiembrie. 

 

Mergeți la Biblioteca Județeană și descoperiți o parte din moștenirea fascinantă lăsată nouă, tuturor, de către Nicolae Titulescu, un “ziditor de mari idealuri”, așa cum l-a denumit Adrian Năstase într-una dintre cărțile sale!", transmite deputatul PSD de Argeș, Simona Bucura Oprescu.

Ultimele articole din categoria Actualitate