Un argeşean a încălcat în repetate rânduri măsura arestului la domiciliu

Autor: Costin Popescu
Publicat la: 18/09/2023

Un bărbat în vârstă de 24 de ani din Câmpulung a încălcat în repetate rânduri măsura arestului la domiciliu, fiind depistat fie în faţa blocului, fie în oraş. 

"În ziua de 28 august a.c, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au depistat un bărbat de 24 de ani, din municipiul Câmpulung, care era cercetat sub măsura preventivă a arestului la domiciliu, ce se afla în afara imobilului stabilit ca locație pentru executarea măsurii.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de investigații criminale au comunicat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung aspectele constatate, iar în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evadare, conform art. 285, alin. 3, lit. c din Codul Penal.

Ulterior, în urma verificărilor efectuate de polițiști, în ziua de 15 septembrie a.c., bărbatul a fost depistat din nou în afara locuinței stabilite pentru executarea măsurii arestului la domiciliu, respectiv în jurul orei 19:00 și în jurul orei 22:30. 

De asemenea, în cursul zilei de 17 septembrie a.c., în jurul orei 21:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au depistat din nou pe bărbatul în cauză, în dreptul blocului de locuințe unde se află imobilul stabilit ca locație pentru executarea măsurii, după ce, în prealabil, respectiv în cursul aceleiași zile, în jurul orei 16:30, bărbatul fusese depistat și de către jandarmii argeșeni în afara locației în care trebuia să rămână.

Pentru fiecare dintre situațiile ulterioare de încălcare a măsurii arestului la domiciliu, a fost întocmit dosar penal conform art. 285 din Codul Penal, și a fost sesizată Judecătoria Câmpulung, cu propunere de înlocuire a măsurii preventive a arestului la domiciliu. 

În același context, amintim că în ziua de 14 iunie a.c., bărbatul în cauză a fost încarcerat, în baza unui Mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile, emis de Judecătoria Câmpulung, ca urmare a înlocuirii măsurii preventive de control judiciar, dispusă în urma sesizării instanței de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung. De asemenea, propunerea de înlocuire a măsurii preventive a controlului judiciar, sub efectul căreia se afla, la acel moment, bărbatul în cauză, a fost transmisă de către polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung, ca urmare a încălcării, în mod repetat, a obligațiilor dispuse.

Cercetările se desfășoară într-un dosar penal privind săvârșirea, în ziua de 04 aprilie a.c., a unei infracțiuni de distrugere, săvârșită prin incendiere, a unor bunuri aflate în imobilul în care persoana în cauză, la acel moment în vârstă de 23 de ani. În urma cercetărilor desfășurate de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, în seara aceleiași zile, respectiv 04 aprilie, cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, iar în ziua următoare, față de acesta a fost dispusă cercetarea sub măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție", transmit reprezentanţii IPJ Argeş. 

Ultimele articole din categoria Actualitate