Un nou proiect depus de CJ Argeş va fi finanţat prin PNRR

Autor: Costin Popescu
Publicat la: 20/01/2023

Cererea de finanțare pentru proiectul „Renovarea energetică moderată pentru sediul Regiei Autonome Județene de Drumuri Argeș” a fost aprobată de Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației. Valoarea eligibilă a proiectului este de 2.357.967,39 lei cu TVA, din care valoarea aferentă stației de încărcare electrice este de 25.000 Euro/stație, respectiv 123.067,50  lei. Perioada de implementare a proiectului este de 24 de luni.

 

Este al treilea proiect depus pe PNRR (Planului Național de Redresare și Reziliență) de către Consiliul Județean Argeș pentru care s-a obținut finanțare. Astfel, Consiliul Județean Argeș a mai obținut finanțare pentru proiectele - "Elaborarea Planului de Amenajare a Teritoriului Județean (P.A.T.J.) Argeș și "Laborator de radioterapie. De altfel, pentru spitale, în decursul lunii decembrie 2022, Consiliul Judeţean Argeş a depus, spre finanţare prin PNRR, cinci proiecte: "Completarea dotării Spitalului Orăşenesc Regele Carol I Costeşti prin achiziţionarea de echipamente pentru infrastructura ambulatorie", "Dotarea Spitalului Orăşenesc Regele Carol I Costeşti cu echipamente şi materiale destinate reducerii riscului de infecţii nosocomiale","Lucrări de reparaţii capitale secţia ATI" - Spitalul de Pediatrie Piteşti, "Achiziţie de Echipamente şi materiale destinate reducerii riscului de infecţii nosocomiale" și "Laborator de radioterapie" pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti” – Marius Nicolescu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș.

În ceea ce privește proiectul privind „Renovarea energetică moderată pentru sediul Regiei Autonome Județene de Drumuri Argeș”, obiectivele propuse a fi realizate sunt: 

-  reducere a consumului anual specific de energie final pentru încălzire (kWh/m²an) 

-  reducere a consumului de energie primară totală (kWh/m²an) 

-  reducere a consumului de energie primară utilizând surse convenționale  (kWh/m²an) 

- reducere a consumului de energie primară utilizând surse regenerabile la finalul implementării proiectului   (kWh/m²an) 

- reducere anuală estimată a gazelor cu efect de seră (echivalent kg CO₂/ m²an) 

 

În cadrul proiectului vor fi realizate următoarele categorii de lucrări:

- realizarea termosistemului la exterior, parte opacă; 

- înlocuire tâmplărie cu tâmplărie termoizolantă din PVC, cu 7 camere, geam triplu; 

- izolarea termică a planșeelor peste sol și subsol; 

- izolarea termică a soclului perimetral; 

- izolarea termică și hidroizolarea terasei nou proiectate; 

- reabilitarea termică a sistemului de încălzire și instalare sistem de climatizare; 

- reabilitare termică a sistemului de furnizare a apei calde de consum; 

- instalare sistem de ventilare mecanică pentru asigurarea calității aerului interior; 

- reabilitarea și modernizarea instalațiilor de iluminat în clădire; 

- montare sistem de management energetic integrat pentru clădiri, modernizarea sistemelor tehnice ale clădirilor, pregătirea clădirilor pentru soluții inteligente. 

Ultimele articole din categoria Administrativ