Pod important din Argeş, reparat şi consolidat

Autor: Costin Popescu
Publicat la: 20/10/2022

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Nicolaescu, a inspectat calitatea lucrărilor de intervenție pe care Regia Autonomă Județeană de Drumuri Argeș le-a realizat la podul din Cepari, sat Urluiești. Podul, care traversează Râul Topolog, era vital pentru locuitorii din trei comune din Argeș și Vâlcea. Consiliul Județean a făcut demersuri pentru ca investiția să primească alocări prin Fondul pentru calamități al Guvernului.

„Acest pod este foarte important pentru că deservește trei comune. În afară de faptul că deservește trei sate ale comunei Cepari, vin pe aici și cei de la Runcu și Valea Babei, care fac naveta la Curtea de Argeș, pentru că sunt mulți cetățeni care lucrează în oraș. Avem toată aprecierea pentru cei de la Consiliul Județean, pentru modul cum s-au implicat în refacerea acestui crater, pentru că, de fapt, înainte de lucrări, aici era un adevărat crater care făcea podul inaccesibil din cauza pericolului de prăbușire. A fost o lucrare realizată foarte rapid și la o calitate foarte bună. Avem și această consolidare de mal, cu gabioane, fără de care apa ar fi erodat în continuare podul” - Ciobanu Cristian, primar comuna Cepari.

„Am venit aici, pe DJ 703 F în Cepari, satul Urluiești unde am avut lucrări de consolidare a podului peste Râul Topolog. A fost o lucrare realizată de Regia Autonomă Județeană de Drumuri Argeș la o calitate foarte bună. Dacă nu am fi făcut la timp această lucrare, locuitorii din acest sat riscau să nu mai ajungă la locuințele lor, iar o mare parte din cetățenii care tranzitau această zonă nu aveau alte soluții acceptabile. Pentru acest pod am depus documentația la Guvern pentru a primi finanțare din Fondul pe calamități” - Marius Nicolaescu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș.


Lucrări de intervenție calamități la podul de pe DJ 703 F, km 24+ 921, în comuna Cepari:

Valoarea investiției a fost de aproximativ 283.000 lei cu TVA

Lucrări realizate

- zid de sprijin din gabioane pe o lungime de 24 metri și o înălțime de 3,5 metri

- regularizare albie râu în zona de protecție a podului

- parapet metalic de 15 metri

- refacere platformă drum.

Ultimele articole din categoria Actualitate